پاسخ معاون وزیر خارجه ایران به اتهامات برخی جریان های لبنانی
بیروت - معاون عربی - آفریقایی وزیر خارجه در پاسخ به برخی جریان های سیاسی لبنان كه تهران و حزب الله را به ایجاد 'حكومت مشابه ایران' در این كشور متهم می كنند، گفت: ما در امور داخلی لبنان دخالت نمی كنیم ، ولی پشتیبان ملت و مقاومت این كشور در مقابل صهیونیست ها هستیم .
به گزارش ایرنا از بیروت، 'امیر عبداللهیان' معاون عربی- آفریقایی وزیر خارجه ایران در گفت و گو با روزنامه لبنانی ' الجمهوریه' درباره بسیاری از مسایل منطقه ای از جمله بحران سوریه، بحرین و دخالت های عربستان، یمن و حوادث اخیر در لبنان به اظهار نظر پرداخت.
وی با تاكید بر اینكه ایران همراه لبنان در برابر هرگونه تهدید رژیم صهیونیستی خواهد ایستاد، خاطر نشان كرد: دولت، ملت و مقاومت در لبنان اجازه نخواهند داد كه جنگ طایفه ای در این كشور به راه افتد.
این مقام دیپلماتیك ایران با اشاره به اینكه دشمنان لبنان و منطقه نسبت به همكاری های دوجانبه ایران و لبنان نگران هستند، خاطر نشان كرد: ما بر اهمیت حفظ امنیت و حاكمیت لبنان تاكید داریم و در برابر هر تهدید رژیم صهیونیستی علیه این كشور، در كنار مقاومت و ملت لبنان خواهیم ایستاد.
وی با تاكید بر اینكه امنیت در منطقه لازم است كه توسط كشورهای منطقه تامین شود، ادامه داد: ما امنیت منطقه و لبنان را امنیت ایران می دانیم و هرگونه اقدام رژیم صهیونیستی را پاسخ خواهیم داد.
معاون وزیر خارجه ادامه داد: طی سفر اخیری كه به لبنان داشتم و در دیدار با مسوولان مختلف این كشور، تاكید كردم كه ایران با تمام قدرت و صلابت از سوریه در محور مقاومت پشتیبانی به عمل خواهد آورد.
عبداللهیان با اشاره به حوادث اخیر 'طرابلس' در شمال لبنان گفت : مسوولان این رفتارهای غیر انسانی در این شهر، علنی از قاچاق سلاح به سوریه پشتیبانی می كنند و ما مطمئنیم كه مقامات لبنان با تمام قدرت از وحدت ملی این كشور حفاظت خواهند كرد.
معاون وزیر خارجه با اشاره به اینكه برخی جریان های خارجی در پس حوادث اخیر طرابلس قرار داشته و سعی در فتنه انگیزی در لبنان دارند، افزود: طرف هایی كه قصد دارند در سوریه جنگ طایفه ای به راه بیفتد، در صدد بر هم زدن امنیت لبنان و كل منطقه نیز هستند و ما مطمئنیم كه تمام طوایف و احزاب در لبنان با درایت و هوشیاری جلو این امر را خواهند گرفت.
وی با اشاره به اینكه سوریه با تروریسم و دخالت های خارجی دست و پنجه نرم می كند، گفت: سوریه مراحل امنیتی سختی را پشت سر گذاشته چرا كه برخی كشورهای عربی و غربی در تلاش هستند كه این كشور را از محور مقاومت دور كرده و اوضاع سیاسی اش را تغییر دهند.
معاون وزیر خارجه ایران در پاسخ به این سووال كه گفته می شود حوادث جاری در سوریه، در درجه اول به منظور هدف قرار دادن تهران است، افزود: این موضوع عمیق تر از این است. 'بیداری اسلامی' كه در برخی كشورهای عربی شاهدیم، در راستای به زاویه كشاندن رژیم صهیونیستی و تقویت مقاومت بر ضد این رژیم است.
وی با تاكید بر اینكه محور 'غرب - آمریكا' در برابر بیداری اسلامی قرار دارد، اضافه كرد: آنها می خواهند راهبردی سیاسی و اجتماعی جدیدی را در منطقه از طریق هدف قرار دادن سوریه به اجرا در آورند.
عبداللهیان افزود: آنها فكر می كنند كه با اسقاط نظام سوریه یكی از قلعه های مقاومت بر ضد رژیم صهیونیستی فرو خواهد ریخت و در نتیجه ایران از حزب الله و گروه های جهادی فلسطینی جدا خواهد شد كه در نهایت این امر به تقویت صهیونیست ها خواهد انجامید.
وی ادامه داد: ایران با این راهبرد مواجه بوده و بنابراین ما با صدای بلند از ملت سوریه و اصلاحاتی كه 'بشار اسد' رییس جمهوری این كشور در حال انجام آنها است، حمایت می كنیم.
این مقام عالی رتبه وزارت خارجه با اشاره به سیاست یك بام و دوهوای قدرت های استكباری در قبال مسایل مختلف منطقه اظهار داشت: سال گذشته بیش از 15 هزار یمنی كشته شده و بسیاری از مردم بحرین كشته و شكنجه شدند و ما هیچگونه موضع بین المللی و عربی را در این خصوص شاهد نبودیم.
وی با اشاره به اینكه ایران و تركیه روابط دوستانه و راهبردی دارند، افزود: موضع آنكارا در حمایت از مخالفان نظام سوریه یكی از اختلاف نظرهای ایران و تركیه است و ما این مواضع را حكیمانه ندانسته و با صراحت نظرمان را به مقامات تركیه اعلام داشته ایم.
عبداللهیان موضع كشورهای همكاری خلیج فارس در قبال سوریه را در راستای منحرف ساختن نظرها از بحرین و یمن دانست.
وی در خصوص طرح الحاق بحرین به عربستان سعودی گفت: ملت بحرین در این خصوص باید تصمیم بگیرد، اما از نظر ما اقدامات عربستان در یك سال و نیم گذشته در قبال این كشور خوب نبوده و حضور نظامی سعودی ها در بحرین باعث پیچیده تر شدن اوضاع شده است.
این مقام دیپلماتیك ایران موضوع بحرین را موضوعی كاملا داخلی دانست و گفت: عربستان با حضور نظامی خود به اشتباه این موضوع را منطقه ای ساخت و از نظر ما لازم است كه بحران بحرین به شكل دیپلماتیك و سیاسی حل و فصل شود.
حمزه محمودی – ایرنا