مجلهء حقیقت «تاسیس1384ش» دورهءجدید.
از اینکه مجلهءحقیقت را انتخاب کردید خوشحالیم.
مارا از آثار و نظرات سازندهء خود بهره مند کنید.
majallehaqiqat.loxblog.com
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود
ابن قیاما نامه ای کنایه آمیز به امام رضا(ع) نوشته بود. گفته بود: تو چه امامی هستی که فرزند نداری؟ حضرت با ناراحتی جواب داده بود: « تو از کجا می دانی که من فرزندی نخواهم داشت. به خدا شب و روز نمی گذرد جز این که خداوند به من پسری عنایت خواهد کرد که به سبب او میان حق و باطل را جدایی می دهد»1
از آنجا که امام جواد عليهالسلام در کودکي به منصب امامت رسيد، طبعاً اولين پرسش در هنگام مطالعه زندگي ايشان آن است که چگونه يک نوجوان ميتواند مسئوليت حساس و سنگين پيشوايي مسلمانان را بر عهده بگيرد؟ در پاسخ اين سؤال بايد گفت: اگرچه دوران شکوفايي عقل و جسم انسان حد و مرز خاصي دارد که با رسيدن آن زمان، جسم و روان به حد کمال ميرسند، ولي چه مانعي دارد که خداوند حکيم براي مصالحي اين دوران را براي بعضي از بندگان خاص خود کوتاه ساخته و در سالهاي کمتري خلاصه کند؟ در تاريخ بشر نيز همواره انسانهايي بودهاند که در پرتو لطف و عنايت خاصي که از سوي خالق جهان به آنان شده، در کودکي به مقام پيشوايي و رهبري امتي نائل شدهاند. در قرآن کريم داستان اعطاي رسالت به حضرت يحيي عليهالسلام در کودکي و سخن گفتن و پيامبري حضرت عيسي در گاهواره شاهدي بر اين معناست.
«امام ابوالحسن على النقى الهادى» - عليه السلام - پيشواى دهم شيعيان، در نيمه ذيحجه سال 212 هجرى در اطراف مدينه در محلى به نام «صريا» به دنيا آمد(1). پدرش پيشواى نهم، امام جواد - عليه السلام - و مادرش بانوى گرامى «سمانه» است كه كنيزى با فضيلت و تقوا بود (2).
مشهورترين القاب امام دهم، «نقى» و «هادى» است، و به آن حضرت «ابوالحسن الثالث» نيز مىگويند (3).
امام هادى - عليه السلام - در سال 220 هجرى پس از شهادت پدر گراميش برمسند امامت نشست و در اين هنگام هشت ساله بود. مدت امامت آن بزرگوار 33 سال و عمر شريفش 41 سال و چند ماه بود و در سال 254 در شهر سامراء به شهادت رسيد.
نوروز و آيين هاي باشكوه آن، مسيري سه هزار ساله و پرپيچ و خم را پيموده تا به ما رسيده است. «نوروز» كهنسالترين آيين ملي در جهان است كه جاودانه مانده و يکي از عوامل تداوم فرهنگ آرين هاي جنوبي است. آيين هاي برگزاري اين جشن بزرگ در عصر حاضر با سه هزار سال پيش تفاوت چشمگير نكرده و به همين دليل عامل وحدت فرهنگي ساكنان خراسان قدیم به شمار مي رود كه آن را در هر گوشه از جهان كه باشند، يكسان برگزار ميكنند و بزرگ مي دارند و به همين جهت است كه انديشمندان «نوروز» را مظهر پايدار هويت و ناسيوناليسم مشرق زمین خوانده اند كه مورخان در قوه محركه اش ترديد ندارند؛ زيرا كه در طول تاريخ نيروي عظيم و كارآيي هاي فراوان آن را درك كرده اند.
حضرت آیت الله العظمی محسنی طی پیامی به مناسبت فرا رسیدن سال جدید خورشیدی را به مردم مسلمان افغانستان، خانواده های سر افراز شهدا و مجروحان فراموش شده چهارده سال جهاد ، تبریک گفت. آیت الله العظمی محسنی در این پیام از خداوند خواست تا سال جدید، آغاز بیداری و هماهنگی ملی و آشتی مخالفین و دولت برای رفتن به سوی علم و تکنالوژی و اخلاق و معنویت و برادری باشد. وی در این پیام تصریح کرد، سال جدید، سالی باشد برای طهارت دستگاهای دولت از اختلاس و رشوت خوری که نام دولت و ملت را در دنیا لکه دار و بی حیثیت نموده و فقر و جهل و مرض را در تمام کشور توسعه بخشیده و آینده جوانان را تیره نموده است. آیت الله العظمی محسنی ابراز امیدواری کرد،امسال، سال بیداری دولت مردان ما باشد که با اراده خلل نا پذیر، فساد اداری و بی برنامگی و ندانم کاریها را با بیرون کردن افراد کم سواد و بی علم و خائن، از بالا گرفته تا بدنه دولت مورد هدف قرار دهند و رشوت گیران و فاسدین بزرگ را، از جریمه تا طرد ملازمت و از محاکمه و زندان تا اعدام حسب مراتب خراب کاریهای شان از حلقه دولت اخراج نمایند. وی خاطر نشان کرد: به منظور کرامت ملی و رشد همه جانبه، چرخهای زراعتی، صنعتی و علمی و فرهنگی کشور فعال گردد و به مردم امید خروج از فضای تاریک قرون وسطی را بدهند.